Ut av rollen som Gudrun

Hanne Skille Reitan blir likevel ikke å se i amfiet på Stiklestad i sommer.

UT: Hanne Skille Reitan skulle egentlig være Gudrun også denne sommeren på Stiklestad. Her fra fjorårets forestilling sammen med Eindride Eidsvold.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Inn: Kjersti Dalseide stepper inn i rollen som Gudrun, og regissør Peer Perez Øien tror hun vil bidra med både kraft, lekenhet og sårbarhet.   Foto: Det Norske Teatret

Kultur

I en pressemelding opplyser Stiklestad Nasjonale Kultursenter at på grunn av jobbsituasjon og muligheter for avvikling av ferie, har Hanne Skille Reitan sagt fra seg rollen som Gudrun i årets utgave av Spelet om Heilag Olav.

– Det går rett og slett ikke opp i år, sier Hanne og beklager dette for sin egen del.

Kjersti Dalseide kommer inn og overtar rollen som Gudrun. Dalseide, fra Ål i Hallingdal, er fast ansatt på Det Norske Teatret, og er utdannet fra Teaterhøgskolen i Oslo. Hun har blant annet spilt Julie i «Romeo og Julie», Karoline i «Kasimir og Karoline» og nå seneste tolket hun Mona Juul i «Oslo». Hun har også spilt Solveig i «Peer Gynt» på Gålå i 2016.

Regissør Peer Perez Øien synes det er synd at Reitan ikke kan spille Gudrun i år, men er svært glad for å ha fått på plass Dalseide som erstatter.

– Kjersti er en seriøs, dedikert skuespiller med stort register som alltid lager tydelige karakterer med nerve og dybde. Hun er ikke redd for å ta modige valg med rollene sine og er både leken og analytisk i prøvearbeidet. Jeg er overbevist om at Kjersti vil skape en nyansert Gudrun med både kraft, lekenhet og sårbarhet og ser fram til samarbeidet, sier Øien i pressemeldingen.