Gullruten til Hegseth

Stjørdalingen Morten Hegseth og makker Vegard Harm i VGTV vant Gullrutens publikumspris i Bergen lørdag.

Vegard Harm og Morten Hegseth vant Gullrutens publikumspris lørdag.   Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kultur

Under takketalen benyttet Morten Hegseth anledningen til å komme med et stikk til barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, som har gjort det klart at han ikke vil bli å se i årets Pride-parade.

– Til alle gutter som liker gutter, jenter som liker jenter, gutter som føler seg som jenter og jenter som føler seg som gutter: Dere er fantastiske – vi heier på dere, sa Hegseth til stor jubel. Han utdyper det til VG:

– Når ikke Ropstad vil gå i Pride-tog, støtter han ikke skeive familier. Det gjør meg lei meg på vegne av de barna og de familiene.

Dagsrevyen fikk hedersprisen, og I tillegg til denne, mottok NRK ni andre priser for beste reality, beste dokusåpe, beste dramaserie, beste humorprogram, beste barne- eller ungdomsprogram, beste livsstilsprogram, beste dokumentarserie, beste skuespiller og årets nyskapning. Det ble i alt delt ut 18 priser. Årets Stiklestadprofil Else Kåss Furuseth mottok pris for programmet «Else om: Selvmord» på TVNorge.


Ingen biroller for Hegseth

Som 8-åring fikk han en liten rolle som katt i forestillingen på Stjørdal kino til å bli hovedrollen. Morten Hegseth Riiber har aldri hatt noe imot rampelyset.