William (16) spådd en lys fremtid, men ser ikke noe lys

I et åpent brev til kulturminister Trine Skei Grande spør William Heimdal (16) om hvordan hun mener han skal overleve som klassisk figurativ maler når alle penger og støtte går til modernistene.

Talent og taper: William Heimdal (16) blir omtalt som en lovende klassisk figurativ maler, men ser ikke på fremtiden som særlig lys. – Når mitt mål er det verste kunstpolitiet kan tenke seg, er det jo åpenbart at jeg blir en taper og ikke får noen støtte, sier 16-åringen som har skrevet åpent brev til kulturministeren.   Foto: Marius Langfjord

Selvfølgelig venter jeg svar fra kulturministeren. Jeg aner ikke om hun vil komme til å jobbe for likestillingen mellom klassisister og modernister, men vi får håpe.

William Heimdal
Kultur

– Jeg er bekymret for min egen fremtid når jeg ser hva som har hendt med mine mestere og kolleger, som Odd Nerdrum og Vebjørn Sand. Jeg er spådd en lys fremtid, men jeg kan ikke se noe lys, sier 16-årige William Heimdal.