En forestilling bygd på folkelig tradisjonsmusikk, sang og lokal historie. Om Sankthans-feiring, overtro, lek og forelskelse for 100 år siden.

Artig, vilt og vakkert om Jensvukkunatta

Smilet kom fort hos forfatter Hans-Magnus Ystgaard. Ikke rart det, når arven hans blir forvaltet på denne måten av liten og stor i Bagabu UL.
Kultur

Vi blir satt 100 år tilbake i tid, til den gang overtroen var en viktig del av hverdagslivet på bygda. Vi befinner oss på gården Vekre i Henning der gammeltausa Maren ser det som sin oppgave å lære bort alle knep til den som vil finne kjærligheten på Jensvukkunatta. Kunnskap som ikke minst Beretanna, den munnrappe og kjærlighetshungrige budeia på Vekre, suger til seg for det den er verdt. Hun kan tenke seg både rådsdrengen Marstin og han Bakar-Jens. Disse karene ser imidlertid i retning Dortea, innetausa på Vekre, som er både renere og penere i tøyet. Mens Dortea på sin side, tilsynelatende vil holde frierne på avstand. Tausene på Vekre har fått enda mer å kives om. Mens barna i bygda, de vil leke bryllup i Jensvukkunatta slik unger har gjort det i uminnelige tider.