Guddommelig inngripen på Stiklestad

Årets spel avslutter på dramatisk vis: To hender kommer uventet inn på scenen, blir større og større og fyller amfiet. Hendene lukker seg varmt om hverandre, før de bretter seg ut og viser en blodig innside.

Uventet slutt: To hender kommer inn på scenen og skal kanskje bringe orden i det kaos som var etter slaget på Stiklestad i 1030. 

Kultur

Den synlige hånd er det mest overraskende grepet, skaldens sang det vakreste og kongens intense forklaring av Fader Vår for Gudrun det mest intense. Jo, regissøren har definitivt satt sitt preg både på åpningen, midten og slutten på fortellingen om Heilag Olav, slik den nå er blitt fortalt i over seksti år gjennom Olav Gullvågs spel. Slutten kommer trolig til å bli mest diskutert og tolket. Her lekes det med et eldgammelt fortellergrep, Deux ex machina. Gud daler ned, eller et kunstig element kommer inn på scenen på slutten og bringer orden i kaoset.