Har laget dokumentar om vindmølle-konflikten i Flatanger

Dokumentar: Onsdag kveld sendes en dokumentar om vindmølle-konflikten i Flatanger. Her er Kjartan Trana (fra venstre), Torbjørn Lindseth (aksjonsleder), Bjørn Vatnan (byggeleder, Trønderenergi) og Ståle Gjersvold (konsernsjef, Trønderenergi) under innspilling. 

Kultur

FLATANGER: Onsdag sendes dokumentaren «En kamp mot vindmøller» på NRK.

NRK, ved videojournalist Kjartan Trana fra Namsos, har laget en 45 minutter lang dokumentar som omhandler kampen mot vindkraftindustrien i Flatanger.

Trana har fulgt både aksjonister, politi og utbygger Trønderenergi tett gjennom våren og sommeren. Ifølge en pressemelding vil dokumentaren gi et godt bilde av hvordan de ulike partene har opplevd konflikten.

Doku-produksjon: NRKs Odd Isungset og Kjartan Trana.  Foto: NRK

 

«Seerne får møte lokale demonstranter som ikke gir opp, politifolk som må pågripe folk fra nabolaget og utbyggerne fra Trønderenergi som trodde de holdt på med et miljøvennlig prosjekt, men som nå har fått store deler av miljøbevegelsen mot seg», heter det i pressemeldingen fra NRK.

– Det har vært mye følelser og dårlig stemning mellom partene. Likevel tror jeg alle har lært en del om verdien av dialog og møter mellom mennesker. Slike konflikter fører til at man gjør seg noen ekstra tanker om hvordan samfunnet fungerer og hvilke verdier som er viktig, sier Kjartan Trana i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen skulle dokumentaren sendes på NRK1 onsdag 28. august kl. 21.35, men ifølge Namdalsavisa vil dokumentaren i første omgang være tilgjengelig på NRKs nett-TV-løsning.