Interessen for kultur har aldri vært større

Kulturbildet i Nord- Trøndelag har nærmest eksplodert det siste tiåret. Nye festivaler og spel har poppet opp uten at så mange er blitt nedlagt. Folket storkoser seg.

Veresspelet: Den jevne trønder har brukt et betydelig beløp på kulturopplevelser i Nord-Trøndelag i sommer. Verespelet, som settes opp i ei bygd med 12 innbyggere og sju mil ned til Verdal, solgte 2.650 billetter. Foto: Per Magne Midjo 

Kultur

Og det i så stor grad at de strømmer til arrangementsområdene som aldri før. Bare det faktum at Verespelet selger 2.650 billetter i ei bygd med 12 innbyggere og sju mil ned til Verdal, er noe å tygge på. Det samme gjelder i høyeste grad Pe Torsa med 6.000 solgte billetter i Kvelia med sine 110 innbyggere og ni mil ned til nærmeste tettsted, Grong.