Anmeldelse av Kristin Lavransdatter på Trøndelag Teater:

Riddersprang fra middelalder til det moderne Norge

Kristin Lavansdatter og hennes kamp for en normsprengende kjærlighet gir gjenklang. Men neppe hennes frivillige underkastelse under en mann.

RIDDERLIGHET Kristin ( Ingrid Unnur Giæver) trekkes mot eventyreren med den skjødesløse elegansen, og som dertil vanker ved kongens hoff og er god til å gå på ski: Erlend Nikolaussøn (Kingsford Siayor).  Foto: Erika Hebbert

Kontrasten er stor mellom det visuelle og teksten, og det er teksten som drar oss inn i middelalderen. Men er det nok?

Kultur

Er menneskenes hjerter uforandret i alle dager? slik Sigrid Undset sa. Ja og nei, mener vi etter at Trøndelag Teater lot aktører med fargesterke joggesko og dongri spille ut katolske middelalderfølelser i minimalistiske, moderne og avpersonifiserte rammer.