For polert

Kultur

Anne Holt er et normalt et sikkerstikk når det kommer til velskrevet samfunnsaktuell krim. Denne gangen handler det om ekstreme meninger blandet med politikk og en samfunnsretorikk som er dratt i helt feil retning. Nettrollene skal tas én gang for alle. Holt legger opp til en innfløkt historie som skifter fra en truet og hetset justisminister med en frynsete kone og en sårbar tenåringsdatter, til den velpolert samfunnsdebattant og innvandringskritiske Sjalg Petterson som faller død om av allergisjokk på sin egen bryllupsfest. Holts nye heltinne, kjendisadvokat Selma Falck, dras ufrivillig inn i etterforskningen som Pettersons svigermor. Ufrivillig sådan, da hennes egen datter ikke vil ha noe med moren etter at hun spilte seg fra hus og heim. Samtidig får vi tilbakeblikk fra etterkrigstidas beredskapsgrupper «Stay behind», og hvordan disse våkner til liv igjen, om enn med en litt mer radikal agenda enn fortidens helter forutså. Heltinnen Selma Falch er smart, driftig og resonnerer seg troverdig nok rundt i de ulike hardbarkede miljøene.