Forviklinger

Kultur

Øystein Wiik er ikke bare en dyktig operasanger, han er også en drivende god forfatter. Jeg har inntil nå valgt bort forfatterskapet til Wiik, da jeg har innbilt meg selv at en operasanger må være best til å synge opera, Så feil kan man ta når man lar fordommene styre. Som musikalforfatter har Wiik vunnet priser i Tyskland og Østerrike for sine sceniske verk. Han debuterte som romanforfatter i 2010 med «Dødelig applaus» med etterforsker operaskribent og agent Tom Hartman i hovedrollen. Romanen ble nominert til Rivertonprisen og utgittt både på flere språk. I alt har Wiik skrevet sju bøker om Tom Hartmann. I årets roman er hovedpersonen den fallerte skuespilleren og antihelten Hauk Alving. Karrieren til Alving er på hell, privatlivet ligger i ruiner, og i et desperat forsøk på å skaffe cash forsøker Alving seg på utpressing av en dame fra Oslos beste vestkant. Det er opptakten til svært så lesevennlig krim der Alving roter det skikkelig til for seg selv og sine omgivelser.