Hjernesvulst ga liv til ny dokumentarfilm

En hjernesvulstoperasjon for 22 år siden har resultert i dokumentarfilmen «Balanse» for Marte Hallem. Fredag ble filmen vist som en del av Trondheim Dokumentarfestival.

HJERNESVULST: Da Marte Hallem var 19 år, fikk hun påvist hjernesvulst. Nå har hun laget dokumentarfilmen «Balanse» om erfaringen. Bildet er hentet fra filmen. 

Jeg gikk i to måneder uten å vite om jeg ville overleve eller ikke.

Marte Hallem
Kultur

VERDAL: – Filmen var ferdig i vår, men jeg kjente at jeg trengte en pause på det tidspunktet. Å jobbe med noe så personlig gjorde rett og slett at jeg ble litt lei av meg selv. Jeg fikk nok, sier Hallem, som forteller at «Balanse» – en film med utgangspunkt i hjernesvulstoperasjonen hun gjennomgikk i 1997 – nå endelig føles riktig å dele.