Solveig ga ikke opp doktorgradsavhandlingen – selv om hun ble alvorlig syk

Solveig Åsgard Bendiksen er – endelig – ferdig med doktorgradsavhandlingen sin, ti år etter at hun påbegynte den.

ENDELIG FERDIG: Solveig Åsgard Bendiksen brukte ti år på å ferdigstille doktorgradsavhandlingen sin. Sykdom hindret henne i å få den ferdig raskere. Fredag skal hun forsvare avhandlingen i Trondheim.   Foto: Privat

Kultur

– Nå får jeg fritida mi tilbake, så nå skal jeg drive hagearbeid, male og fiske, smiler Åsgard Bendiksen, som er universitetslektor ved fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet.
Doktorgraden tar hun likevel ved NTNU i Trondheim, og avhandlingen har fått navn «Unge tegnmakeres skrivelek i iscenesatte verksteder: En A/R/Tografisk studie». Åsgard Bendiksen forteller at hun har tatt utgangspunkt i barns tidlige litterasitet, og at hun i arbeidet med avhandlingen har kommet fram til en metode hun kaller «skrivelek».