Trakk seg i affekt og indignasjon da han leste programmet

Trondheim Callings første konferansedag er viet til samtale om Trøndelag som kulturregion de neste ti årene. Det skjer uten nordtrønderske bidrag.

KRITISK: Hvis Nord-Trøndelag ikke er interessant for Trondheim Calling, er ikke Trondheim Calling lengre interessant for meg, sier festivalsjef Svein Bjørge i Steinkjer.   Foto: Ingar Storfjell, Afftenposten / NTB Scanpix

Kultur

Musikkfestivalen går av stabelen i helga, og starter med et tettpakket konferanseprogram med tittelen «Hvordan syns du Trøndelag bør se ut som kulturregion i 2030?». Blant det som skal diskuteres, er hvorvidt Trøndelag er godt nok rigget for unge kunstnere og kulturaktører, hvorfor det er viktig for lokalt næringsliv å engasjere seg i talentutvikling innen kultur, og hvem fremtidens kulturkonsumenter er. På scenen er likevel ingen kulturaktører med virke i den nordlige delen av Trøndelag representert.