Tilbake i Trøndelag for å danse for frigjøringen

Den utflytta levangsbyggen Jon Filip Fahlstrøm har gjort karriere som danser. Denne uka er han tilbake på Innherred for å utvikle et helt nytt dansenummer, men også for å trene med profesjonelle som fortsatt har sitt virke Trøndelag.

PRODA: Jon Filip Fahlstrøm er på Innherred for å utvikle et nytt dansenummer til minnemarkeringen ved Falstadsenteret i mai. Mandag holdt han imidlertid også en danseklasse i Inderøy for profesjonelle dansere.  Foto: Elfi Leinan

Kultur

INDERØY: De fleste som velger en karriere innen dans er kvinner. Jon Filip Fahlstrøm har imidlertid ikke latt seg skremme av akkurat det. I 2001 gikk han – som en av to gutter i klassen – ut av Inderøy videregående skole etter tre år på danselinja. Siden den gang har han jobbet i både inn- og utland for kjente dansekompani som Carte Blanche, Iceland Company og Eastman, men også frilanset med blant andre Mia Habib, Nagelhus Schia Produksjoner, Frikar og Pata Rei Danseteater.