Pengedryss til trønderske kulturaktører i årets tildelingsrunde fra Statens kunstnerstipend.

Stjørdalskunstner får arbeidsstipend i fem år

Samtidskunstner Ann Iren Buan fra Stjørdal har fått økonomisk sikkerhet til å drive sitt arbeid de neste fem årene. – En enorm stor glede midt i all usikkerheten vi står i, sier hun.

Glad stipendmottaker: Ann Iren Buan, her fra utstillingsåpning i Trondheim i 2019, får Statens kunstnerstipend i fem år. – Nå har jeg for første gang en viss form for økonomisk sikkerhet foran meg, sier hun.  Foto: Ellen Marie Stølan

Nå har jeg for første gang en viss form for økonomisk sikkerhet foran meg i hele fem år. Det betyr enormt mye.

Ann Iren Buan, kunstner
Kultur

Hun var selv inn og leste listene til Statens kunstnerstipend tirsdag, og ble glad da hun så sitt eget navn. Så kom overraskelsen; Ann Iren Buan (35) er blant de 20, av nesten 200 navn på listen over kunstnere som får arbeidsstipend, som får støtte over hele fem år. Arbeidsstipendene utgjør kr 276.805 per år i 2020.