Marion (15) får 15.000 kroner

Marion Zerlina Totsaas (15) trer inn i rekken av Drømmestipend-vinnere.

Drømmestipend: Marion Zerlina Totsaas er av 100 unge kulturutøvere som tildeles Drømmestipendet 2020 pålydende 15.000 kroner. Her er på på scenen under UKM i Inderøy i år.   Foto: Elfi Leinan

Kultur

STEINKJER: Torsdag ble hun nemlig tildelt 15.000 kroner fra drømmestipendpotten Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping samarbeider om.

Stipendet ble utdelt av ordfører Anne Berit Lein i Steinkjer under et overraskelsesarrangement i Dampsaga kulturhus i forbindelse opptak til en digital 17. mai-sending.


Ble overrasket med drømmestipend på 15.000 kroner

Maria Rosenblom fra Steinkjer fikk seg en overraskelse da ordføreren dukket opp i Inderøy og tildelte henne Drømmestipendet på 15 000 kroner.

Steinkjerdanser fikk drømmestipendet

Veronica Nilsen fra Steinkjer fikk drømmestipendet på 15.000 kroner. 


Til sammen mottar 100 unge kulturutøvere stipendet hvert år, og årets utdeling er den 17. i rekken. Siden oppstarten er det totalt utdelt 18,5 millioner kroner.

I en pressemelding står det at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd deler ut stipendet til talentfulle, ambisiøse og iherdig satsende ungdom som utøver kultur og som har drømmer om hva de ønsker å få til innen, og med, sitt uttrykk.

Det er kommunene selv som bestemmer hvem og hvor mange man ønsker å nominere til Drømmestipendet.