Riksteatret på veien til høsten

Riksteatret kommer med teater til kulturhus over hele landet til høsten.
Kultur

På Riksteatret har prøvene pågått en stund allerede, og ulike måter å formidle teater til hele Norges befolkning kommende høst, har vært utredet. Nå ser det ut til at teatret kan vise sine forestillinger på kulturhus over hele landet, dog med begrensninger på antall publikum i salen.

– Det at vi skal og vil vise teater i disse tider gir økt mening, sier nytiltrådt teatersjef Arne Nøst i en pressemelding fra Riksteatret.

En viktig rolle å fylle

Nøst mener at Riksteatret har en viktig rolle å fylle etter at samfunnet har vært lukket i flere måneder, og presiserer at dersom det er ett teater som skal vise forestillinger akkurat nå, så er det Riksteatret, som reiser dit folk bor.

– Riksteatret ble opprettet for å være en viktig bidragsyter til den kulturelle gjenreisningen av nasjonen etter siste krig. Nå skal vi være en viktig bidragsyter til den kulturelle gjenåpningen av hele landet, sier han.

Nasjonalskatten «Peer Gynt» av Henrik Ibsen med Anders Baasmo i tittelrollen, skal til høsten på turné til hele landet. Det samme sal «Pust», av den britiske dramatikeren Duncan Macmillan, som byr Riksteatret på en moderne kjærlighetshistorie med Kamilla Grønli Hartvig og Axel Bøyum i rollene. Regien er ved Marie Blokhus og Ingrid Olava står bak musikken.

Hip-hop og Mio, min Mio

Hip hop-forestillingen «Blokk til blokk» med Don Martin, Fela og Castro ble en stor suksess på Det Norske Teatret, og skal nå på turné med Riksteatret. Det samme skal Astrid Lindgrens eventyrlige klassiker «Mio, min Mio», som fikk Heddaprisen 2019 for «Årets beste barneforestilling».

Det Andre Teatret har markert seg som et av de mest lekne og innovative teatrene her i landet. Nå legger de ut på veien sammen med Riksteatret, med forestillingen «Verdens nest kuleste forestilling». I samarbeid med publikum skal de lage historiens beste show for hele familien, der små og store får være med på å bestemme hva som skal skje.