Stiller ut på Nils Aas Kunstverksted

Anders Sletvold Moe og Solveig Lønseth står for årets sommerutstilling på Nils Aas Kunstverksted.

PÅ HJEMMEBANE: Solveig Lønseth er klar for sommerutstilling i Inderøy. Her i forbindelse med utstilling ved Kunstnerforbundet i Oslo.  Foto: Elfi Leinan

Kultur

20. juni åpner sommerutstilling på Inderøy.

Solveig Lønseth har vokst opp på Inderøy, mens Anders Sletvold Moe kommer fra Steinkjer. Begge bor og arbeider i Oslo.

Tett på Nils Aas

Lønseth vokste opp tett på Nils Aas sine skulpturer, og i kunstverkstedet hadde hun sine første opplevelser med kunstens form og materialer. Hun har ved flere anledninger både delt av sine erfaringer gjennom foredrag og kunstprat ved høvelbenken, samt vist sine arbeider i ulike gruppeutstillinger ved Nils Aas Kunstverksted tidligere.

– Det er svært gledelig å få stille ut Lønseth sammen med en god kollega fra Steinkjer i vår best besøkte sesong, forteller Solveig Viken ved Nils Aas Kunstverksted i en pressemelding.


Utsetter «Eplene i Messehagen»eplene

Styret i Gruveteatret besluttet tirsdag at årets oppsetning av «Eplene i messehagen» utsettes til september 2021.


Sletvold Moe har utmerket seg som en markant abstrakt kunstner av sin generasjon, og har også tidligere vært utstilt i Nils Aas Kunstverksted.

STILLER UT: Anders Sletvold Moe. 

Passer godt med lokale kunstnere i sommer

– Sist gang vi stilte ut Sletvold Moe sine arbeider i Nils Aas Kunstverksted var i 2009. Den gang var det et ombygget gallerirom som møtte oss. I en usikker og spesiell tid, som også har rammet kunstnerne og deres arbeidsvilkår, er vi svært takknemlig for at Anders Sletvold Moe og Solveig Lønseth tar sats og stiller ut i Nils Aas Kunstverksted denne sommeren, sier Viken

I tillegg har kunstnerne selv valgt ut verk av Nils Aas som de tenker vil skape nye dialoger mellom verkene.

– Vi håper mange tar turen for å få med seg årets sommerutstilling i Nils Aas Kunstverksted. Vi skal gjøre vårt ytterste for at det oppleves både trygt og hyggelig å besøke oss i sommer. Det er også mulighet for å kjøpe kunstverk i utstillingen. Når denne sesongen antagelig vil bære preg av at folk satser mer på å utforske nærområdene i ferien, passer det også utrolig godt at det er nettopp er kunstnere fra vår region som er årets utstillere. Man kan kanskje til og med påstå at det er arven etter Jakob Weidemann og Nils Aas vi ser i sommer, sier Viken i meldingen.

Utstillingen står til 30. august.


Vil forberede Spelet for 2021

Selv om det ikke blir noe spel på Stiklestad i 2020, kaller spelnemndas leder Jostein Grande inn frivillighetsapparatet til møte 25. mai. Agenda: Starte jobbinga mot Spelet om Heilag Olav i 2021.