Rammstein slår sammen utsatte konserter i Trondheim

Konserten kan bli den største på norsk jord med betalende publikum.

KOMMER TIL TRONDHEIM: Rammstein skulle ha to konserter i Granåsen i 2020. De utsatte konsertene blir slått sammen til én – og skal avholdes på Leangen Travbane 25. juli i 2021. Her fra Ullevaal Stadion i 2019.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kultur

TRONDHEIM (Nidaros.no): De planlagte Rammstein-konsertene i skihoppanlegget i Granåsen i sommer får sin erstatning på Leangen Travbane 25. juli 2021.

– Granåsen er under ombygging, så da måtte vi se på en alternativ arena. Da fant da ut at Leangen var en aktuell arena å bruke. Etter å ha utforsket det, har vi funnet at det er en fantastisk arena, sier Bård Flikke i Livesentralen til Nidaros.

Der skal det være plass til totalt 60.000 personer. Det er 5000 flere enn hva det er solgt billetter til på de to konsertene som var planlagt i sommer.

– Hvis vi selger ut de 60.000 billettene vil det bli norgeshistorie, sier Flikke.

Det har nemlig aldri før vært så mange betalende publikum på en konsert i Norge før. I 2018 samlet Eminem 55.000 i Oslo.


Nå blir det kaffeslabberas – der det hele startet

Til tross for usikkerhet knyttet til koronaviruset, skal Det Store Kaffeslabberaset gå av stabelen for 20. året på rad i sommer. Og det der det hele startet – i og utenfor Café Madam Brix i Kirkegata.

Disker opp med nytt Øyenvitne

Kabaretgruppa Øyenvitne lar seg ikke stoppe av koronaviruset. I august skal både nye og gamle historier fra Steinkjer formidles fra scenen.


– Det hadde vært sinnssykt gøy å få den rekorden i Trondheim.

Alle de som har kjøpt billetter til årets konserter får tilbud om å komme neste år. De 5000 siste billettene ligger ute allerede.

– Hva har dette økonomisk å bety for dere?

– Det har kostet å gjøre den investeringen med å planlegge en konsert i Granåsen. Men at dette blir én konsert istedenfor to vil utgjøre samme, men flyttingen er en kostbar prosess. Markedsføringen av den første konserten er allerede gjort. Korona har påvirket oss, men vi har happy med at vi kan komme med positive nyheter nå, sier Flikke.