Ingrid Bolsø Berdal vant Gullruten

40-åringen fra Inderøy vant prisen for «Beste skuespiller» for prestasjonene i »Heksejakt».

VANT: Ingrid Bolsø Berdal vant prisen for «Beste skuespiller» under Gullruten fredag kveld.  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Kultur

Ingrid Bolsø Berdal mottok prisen under Gullruten-showet fredag kveld.

Inderøyningen takket produsent, regissører, manusforfattere og medskuespillere etter å ha fått prisen av utdeler Jan Thomas.

Øyvind Brandtzæg var også nominert i kategorien, for sin rolle i «22. juli». De øvrige nominerte var Ane Skumsvoll, også fra «22. juli», og Simon J. Berger fra «Exit».

Den populære hunden Anton fra Stjørdal var nominert i kategorien «Årets deltaker». Kategorien ble vunnet av Andreas Bolset fra «Jakten på kjærligheten».Glitter og stas tross koronaamputert Gullruten

Landets TV-kjendiser kjente sin besøkelsestid og poserte lørdag villig vekk på den røde løperen utenfor Clarion Hotel Oslo der Gullruten 2019 arrangeres.

Anton er tidenes største Gullruten-favoritt: – Det er helt sjukt, han har jo ikke gjort noe annet enn å ligge der og slå seg vrang

Bedagelige Anton sjarmerte alle i serien «Fra bølle til bestevenn» på NRK. Nå mener tippeselskapet Betsson at han stikker av med Gullruten for «Årets deltaker»


NRK dominerte

NRK vant ni av de 19 prisene under Gullruten fredag kveld. «22. juli» ble årets beste dramaserie.

Regissør Sara Johnsen la vekt på at «22. juli» har vært vanskelig og alvorlig å lage, siden den baserer seg så mye på en traumatisk hendelse.

– Takk til NRK, som turte å lage alvorlig TV, men mest av alt til alle de menneskene som opplevde 22. juli, og delte sine historier, og viste oss tillit slik at vi turte å lage drama, sa Johnsen.

Hele fire skuespillere fra serien var også nominert til kategoriene «Beste skuespiller» og «Beste birolle», men begge prisene gikk til TV 2s dramaserie «Heksejakt». Ingrid Bolsø Berdal vant «Beste skuespiller» for sin hovedrolle i advokatthrilleren, mens Sara Khorami vant for «Beste birolle».

I de fem faktakategoriene gjorde NRK rent bord. Debatten-programleder Fredrik Solvang vant prisen for beste programleder i et nyhet-, sport- eller aktualitetsprogram, mens «Scandinavian Star» vant prisen for beste dokumentarserie.

Discovery er også fornøyde

Første pris under Gullruten 2020 gikk til programmet «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» på TVNorge. Programmet vant i kategorien «Beste konkurransedrevne realityprogram». Til sammen vant Discovery Network Norway seks priser, mens TV 2 stakk av med fire.

– Dette var et veldig bra Gullrute-år for oss, og jeg er stolt av gjengen vår. Vi jobber hver eneste dag for å servere god underholdning til folket, både på TVNorge og Dplay, og det smaker ekstra godt med heder og ære i de store underholdningskategoriene, sier programdirektør Markus Vatn i Discovery, TVNorge, og Dplay.

Mann i kjole og dame i dress

Programleder Morten Hegseth (fra Stjørdal) dukket opp på scenen i kjole, mens veteranen Sigrid Bonde Tusvik gikk i dress. Duoen jublet over de høye seertallene på norsk TV under koronanedstengingen.

Gullruten i år ble utsatt en måned på grunn av koronapandemien, og flyttet til Clarion Hotel Oslo, istedenfor Grieghallen i Bergen der prisutdelingen vanligvis foregår.

Det ble delt ut i alt 19 priser i kategorier som beste skuespiller, programleder, dramaserie, og underholdningsprogram.