– Det er hårreisende at man ikke har engasjert og involvert en kunstner i oppsetningen av et minnesmerke

En soldat med bøyd hode og gevær utenfor Hustad kirke i Inderøy fortsetter å skape debatt. Nå mener flere at det mangles involvering av en kunstner i utformingen av minnesmerket.

SKAPER DEBATT: Minnesmerket til ære for britiske soldater som falt i kamper ved Krogs gård 21. april 1940 som er plassert utenfor Hustad kirke på Sandvollan, skaper debatt. Styreleder Ebba Moi i Norsk Billedhoggerforening sier at det problematiske med minnesmerket, er at det er satt opp uten kunstfaglig kompetanse.  Foto: Johan Arnt Nesgrd

Kultur

INDERØY: Så langt har debatten om den 2,4 meter høye soldaten dreid seg om plasseringen av den. Flere, blant andre sokneprest Ottar Strand i Inderøy og tidligere Inderøy-ordfører Olav Andreas Moen, har uttalt at et slikt minnesmerke slett ikke hører hjemme utenfor middelalderkirken. Det blant annet fordi de britiske soldatene som falt under andre verdenskrig, og som skal hedres med minnesmerket, ikke falt på Hustad, men på Krogs, som ligger omtrent 1.000 meter i luftlinje unna.