Kulturministeren om manglende mangfold i kulturbransjen: – Det er et felles ansvar

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja mener det er åpenbart at et reelt mangfold må finnes på alle nivåer i kulturbransjen – også hos dem som sitter med makten.

MINISTEREN SVARER: Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja sier han er opptatt av at kulturen skal fremme samhold og fellesskap. Her er han i forkant av møtet med Norges Idrettsforbund om rasisme i idretten i juni.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Kultur

– For meg er det viktig at kunst- og kulturlivet jobber aktivt for å sikre relevans og representativitet i kulturlivet. Da er det åpenbart at det må finnes et reelt mangfold på alle nivåer, også hos dem som sitter med makten og trekker i trådene. Jeg er glad for at Trønder-Avisa er med og retter oppmerksomheten på dette. Her må alle bidra til bevisstgjøring og aktiv innsats. Det er et felles ansvar, sier Abid Raja.