Sondre Lerche og Valkyrien Allstars til Dampsaga kulturhus

Juli bruker vanligvis å være en måned helt uten konserter for Dampsaga kulturhus i Steinkjer. I år skal imidlertid både Sondre Lerche og Valkyrien Allstars sørge for musikalske øyeblikk fra scenen.

TIL STEINKJER: Sondre Lerche gjester Dampsaga kulturhus torsdag 23. juli. I tillegg til konsert, inviteres det også til en artistprat.   Foto: Pressebilde

Kultur

STEINKJER: – Når såpass profilerte og kvalitetssterke artister svinger innom Nord-Trøndelag, små må vi nesten åpne dørene til kulturhuset midt på sommeren. Publikum må få mulighet til å oppleve dem, og vi håper og tror det finns folk her i området som syns dette er attraktive artister å få med seg, sier bookingansvarlig Svein Bjørge ved kulturhuset.

Konsert og artistprat

Sondre Lerches konsert er den første som går av stabelen. Det skjer torsdag 23. juli. Med seg til Steinkjer har han – i tillegg til musikk fra en karriere som nylig resulterte i en ellevte plate – også boka «Alle sanger handler om deg». Boka består av 22 essays, og Dagens Næringsliv skrev blant annet at «(…) Lerches lille bok om musikk, ung alderdom og gammel ungdom kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt». Før konserten går i gang, skal Lerche i samtale med Hilde Hollås, fortelle om både boken, musikken og livet generelt.

– Med en artistprat i forkant av konserten får publikum enda mer for pengene. I tillegg er det alltid spennende å høre en artist snakke om musikken sin og livet sitt før man går på konsert. Man kommer tettere både på musikken og tekstene og føler at man blir kjent med personen like mye som artisten, sier Bjørge.


Arnstein Langåssve ny sjef i Inderøy kulturhus

– Mitt mål er å skape så mye kultur som mulig! Det sier den nye sjefen i Inderøy Kulturhus AS, Arnstein Langåssve. 

Olsokstemning med visekvelder i Borggården: Har booket en overraskelse som vil gi stor frysningsfaktor

Fredag 24. juli står et knippe artister og et seksmannsorkester på scenen i Borggården ved Stiklestad.


Energirikt band

Lørdag 25. juli er det Valkyrien Allstars som står på scenen. Bandet – med Tuva Syvertsen i spissen – har siden 2007 levert musikk i grenseland mellom folkemusikk, pop og rock til folket.

– Valkyrien Allstars har ikke gitt ut bok, så dette blir en ren konsert, smiler Bjørge, som forteller at bandet er holdt for å være et av Norges aller best liveband.

– De kommer til å levere en konsert full av energi, sier Bjørge.

Som følge av koronaviruset er det for øvrig begrensninger på hvor mange publikummere som får overvære begivenhetene for å ivareta smittevernet.

– Konsertene finner sted i Høvel´n, og vi setter en grense på 100 publikummere, så dette blir nært og intimt, sier Bjørge.


Han har tapt flere millioner kroner siden koronaen slo til – men har brukt tiden godt.

Åge har brukt koronapausen godt – Har nok sanger klare til nytt album

Han innrømmer at tiden etter at koronaen har slitt på humøret. Men Åge Aleksandersen har funnet tilbake til sangskriveren i seg selv.