Nytt album fra Tellefsen

«Hajin Kaare Ørnung å Æ» er tittelen på albumet som har en nokså spesiell tilblivelseshistorie.

Nytt album: Arve Tellefsen gir ut et album, opprinnelig innspilt i 1986.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Kultur

Kort fortalt er dette et album som opprinnelig var søkk borte – lenge. Det ble opprinnelig innspilt i 1986, og takket være solid detektivarbeid fra Arve Tellefsen, Sigmund Groven og nå avdøde Kaare Ørnung er det nå klart for publikum.

– Det er en laaang historie. Den korteste versjonen må bli at Kaare ringte meg for 13 år siden og sa han hadde ryddet og fant dermed en kassett som viste seg å være opptak som han og jeg åpenbart hadde gjort på 1980-tallet. Men det tok over to år å finne ut hvor innspillingen hadde vært gjort og hvem som hadde produsert den. Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana fant i 2015 originalopptaket, men da hadde dessverre Kaare gått bort.

– Det var tungt å begynne oppgraderingen av innspillingen uten Kaare, men med fantastisk innsats av lydtekniker Jan Erik Kongshaug og produsent Sigmund Groven, to av verdens beste på sine områder, ble det full fart, og nå er albumet her, sier Tellefsen.