Slippkonsert på Rockefeller

Tora Dahle Aagård legger slippkonsert for sitt kommende album «Girls» til Rockefeller i Oslo.

Album og konsert: Tora måtte utsette sitt andre album på grunn av koronaviruset denne våren. Men i september kommer "Girls", og releasekonsert blir på Rockefeller.  Foto: Ellen Marie Stølan

Kultur

Tora Dahle Aagård kommer med sitt nye album «Girls» i september, og holder slippkonserten på Rockefeller.

På den nye platen har hun med seg trommeslageren til John Mayer, Aaron Sterling, og den canadiske sangeren Joey Landreth. Den følger Toras første selvtitulerte fullengder, som kom i fjor etter et par EP-utgivelser.

Dahle Aagård skrev historie allerede høsten 2018 da hun som første kvinnelige gitarist fikk en sponsoravtale med den britiske gitarprodusenten Chapman Guitars Ifjor opptrådte hun både på Notodden Blues Festival – og i Royal Albert Hall.

– Tora er på vei til å bli den største norske gitareksporten for sin generasjon, sier gitarstjernen Amund Maarud om 26-åringen, som har nær 130.000 følgere på Instagram.
Året 2019 ble året Tora Dahle Aagård startet på bar bakke, og endte opp i Royal Albert Hall

I oppveksten var Tora Dahle Aagård (26) alltid lillesøstera til popstjerna Julie. Nå må Julie finne seg i å være søstera til Tora, hun som spiller fletta av alle på elgitaren sin.


Nylig bragte Gutiarworld et stort intervju med Tora Dahle Aagård, der hun fortalte at det var da hun så «School of Rock» med Jack Black at hun bestemte seg for å plukke opp gitaren – inspirert av filmens Jack. Men hun røper også at det tok henne seks år å innse noe viktig: At hun møtte øve.

– Det angrer jeg på nå, fordi jeg ønsker jeg hadde begynt å øve tidligere. Da jeg var 20 år innså jeg at jeg for å være en jente som spilte blues og rockegitar, betød det at jeg måtte være veldig god for å bli tatt på alvor, respektert og bli hørt, sier hun i intervjuet og legger til:

– Jeg innså at jeg var ikke der, fordi jeg ikke hadde tatt instrumentet mitt på alvor. Jeg kunne ikke forvente respekt fra andre når jeg bare kastet bort tiden min med ikke å øve, sier Dahle Aagård, som i dag kaller gitarspillingen for «sin meditasjon».