Kortfilm med verdenspremiere i Sveits

Selskapet 4 1⁄2 med produsent Ingvild Evjemo i spissen står bak Gunhild Engers siste kortfilm, «Play Schengen». Denne får verdenspremiere ved Locarno Filmfestival, 5. – 15. august.

Produsent: Ingvild Evjemo fra Levanger er produsent for kortfilmen "Play Schengen".  Foto: ellen marie stølan

Til Sveits: Det er Gunhild Enger, som står bak blant annet "Ut og stjæle hester" som har regi. 

Kultur

Der deltar den i det Internasjonale konkurranseprogrammet.

– Det er stort å komme med på en så viktig festival for kortfilm. Locarno er i år online, men blir gjestet av store filmnavn hvert år, og viser det ypperste av film, sier Ingvild Evjemo fra Levanger.

– Et spillselskap lager et dataspill for barn om EU. Vi følger to spilldesignere når de transformerer Schengen til pikselgrafikk, i et forsøk på å gjøre visumproblematikk fengende for barn og unge. Spørsmålet er om det er mulig, skriver produksjonsselskapet i en pressemelding.

Filmen vil bli vist digitalt, som en konsekvens av covid-19. Norgespremiere blir i starten av september, og den deltar på Høstutstillingen fra 19. september til 1. november.

Regissør Enger har tidligere vist sin film «The Committee» på samme festival. 4 1⁄2 har produsert flere prisbelønte filmer, som «Ut og stjæle hester» av Hans Petter Moland. Den vant sølvbjørn ved Berlin Internasjonale Filmfestival og mottok fem Amandapriser i 2019.

Play Schengen er utviklet innenfor ordningen Nye Veier og finansiert av Norsk Filminstitutt og Fond for Lyd og Bilde, Kulturrådet.