Stjernetenoren fra Verdal frykter korona-konsekvensene i bransjen

Denne våren og sommeren har Kjetil Støa mistet jobber, kjent på stor usikkerhet i egen bransje, og savn av gode kolleger. Nå gleder han seg til å møte publikum igjen i Verdal.

Operamiljøet hardt rammet: Denne våren og sommeren har tenor Kjetil Støa fra Verdal mistet arbeid i store operaproduksjoner i Norge og Sverige på grunn av koronaen. I slutten av juli kommer han til Verdal for å gjøre Olsokvake og operapub.  Foto: Tommy Rustad

Kultur

– Jeg har vært med på én sånn streamingkonsert under koronaen. Men poenget med opera er jo møtet mellom utøvere på en scene og publikum i et akustisk rom. Kunstformen er ikke laga for å gå ut gjennom et lydbord og en liten skjerm. Det kan nok være sjangeravhengig, men det vil alltid være stor forskjell på å få musikken og kunsten servert direkte heller enn via en skjerm og dårlig lyd, sier tenor Kjetil Støa, som gleder seg til å møte publikum igjen når han i slutten av juli skal gjøre to konserter i Verdal.