DIREKTE KL. 14.00: Foredrag med årets Stiklestadprofil, Petter «Uteligger» Nyquist

Lørdag ettermiddag skal årets Stiklestadprofil Petter Nyquist, kjent fra TV-serien «Petter Uteligger», holde foredraget «Ekstreme ytterpunkter».
Kultur

Årets Stiklestadprofil er en mange kjenner fra TV. Petter Nyquist ble kjent gjennom TV-serien «Petter Uteligger», hvor han som 37-åring i 2014 forlot familie og hus for å flytte ut på gata i Oslo. Der var han i 52 dager. Siden da har Petter «Uteligger» Nyquist løftet samfunnstemmer som vanligvis ikke blir hørt. Han har formidlet livet på gata og nå sist i fengsel gjennom å selv flytte seg dit. Hans fokus på medmenneskelighet, menneskeverd, innlevelse og samtale gjør at han formidler ekstreme livshistorier på en måte som bygger forståelse og broer. Han går også selv til ekstreme steg for å skape disse menneskemøtene. Under Olsokdagene får publikum møte Petter i to programposter, et foredrag og et samtaleprogram.

Foredraget ser du direkte på t-a.no kl. 14.00 lørdag. Samtaleprogrammet, med Gro Anita Sakstad, finner sted søndag kl. 14.00. Også det ser du direkte på t-a.no.

– Vi er svært glade for at Petter Nyquist har takket ja til å være årets Stiklestadprofi. Hans talent for å skape samtaler som beriker både den han snakker med og de som hører på, bør være en inspirasjon for oss alle. Nettopp derfor har vi også valgt å gjøre en ny vri på årets samtale med stiklestadprofilen: istedenfor at han blir intervjuet spurte vi Petter hvem han kunne ønske seg å løfte frem, og snakke med, på talerstolen Stiklestad, sa SNK-direktør Anne Marit Mevassvik da årets Stiklestadprofil ble lansert.

Sendingen produseres av Stiklestad nasjonale kultursenter.


Olsokdagene på Stiklestad

Se opptak av intervjuet med Norges siste Auschwitz-overlevende

Åpningen av årets Olsokdager på Stiklestad er et møte mellom Norges siste Auschwitz-overlevende, Edith Notowicz og sjefredaktør i Trønder-Avisa, John Arne Moen.

Åpner med ekstrem-samtale

Fredag ettermiddag åpnes Olsokdagene med samtalen «Å leve med det ekstreme» i Stiklestad kirke.