Driblesikker Rotsekk

Ole Christian Gullvåg med elegante finter når han setter «Rotsekk» stang inn.

Ryddig rotsekk: Ole Christian Gullvåg med en fin monolog om det å være lidenskapelig engasjert i fotball, og Rosenborg.  Foto: Espen Storhaug

Anmeldelser

Skuespilleren gir fotballgalskap et ansikt i Turnéteatrets nye forestilling. For en lidenskapelig Rosenborgsupporter er så mye mer enn en mann som framstår som en idiot i 90 minutter. For det pågår jo litt idioti i kampens hete – noe Gullvåg setter et herlig bilde på når han forteller om sin heistur med Daniel Berg Hestad- den moldespilleren RBK-supportere har brukt de fleste skjellsord på høylytt over tiår. 35-åringen på scenen tar publikum med seg gjennom sin egen private fotballreise, fra da han var 8 år og opplevde Rosenborg på Lerkendal for første gang. Åpenbaringen, med Ola By Rise i buret, sto foran Ole Christian og hans to år eldre bror i svart og hvitt, og for dem ble Rosenborg et langvarig symbolet på samhold og trygghet.