Anmeldelse av «Kongebryllup» på Stiklestad:

Bryllupsfest med skremmende undertoner

Selvsikker, nådeløs og skremmende. På fest med de kongelige møter vi en Olav Haraldsson som bruker alle midler for å oppnå sine menns lojalitet.

DAGS FOR SENGELEDEN: Alle kvinnene følger Astrid til sengen der ekteskapet skal fullbyrdes.  Foto: Guri Hjulstad

Anmeldelser

Forestillingen «Kongebryllup» forstørrer maktkampen mellom konger og høvdinger, og viser hvilke midler som ble tatt i bruk for å beholde makta. Olav tar regninga for festen, men krever lojalitet og underkastelse til gjengjeld. Mathias Rydjord spiller ut en Olav som dominerer sine omgivelser med å være både talefør og nådeløs. Han lar bryllupsgjestene fråtse i mat og drikke og han gir bort verdifulle gaver men holder alle på tå hev. Han er blid i det ene øyeblikket, truer med sverdet i det andre. En mester i å skape fryktkultur.