Noe stort på gang

5.00

«Beauty for the blind»

Musikkanmeldelser

CD: Fra sin base i Oslo jobber Steinkjer-jenta Silje Karlsen med å bygge en artistkarriere, og med seg i sekken har hun utdannelse fra Paul McCartney-skolen i Liverpool. Første steg på veien til berømmelse er EP-en «Beauty for the blind», utgitt på eget plateselskap.

Det er alltid et godt tegn når man etter å ha hørt en EP skulle ønske at den inneholdt flere låter, og det er tilfellet med denne. Karlsens pianopop er både leken, variert og humoristisk, og hennes fyldige stemme spenner vidt. Åpningssporet «I don’t care if you’re beautiful» er a-listet på NRK Trøndelag med god grunn, den er rett og slett en av de poplåtene som treffer på første lytt.

«Pills for love» har et umiskjennelig drag av Tori Amos i hennes mest uptempo øyeblikk, med en alvorlig tematikk. Og det er nettopp tekstene som er Silje Karlsens fremste fortrinn i jungelen av norske kvinnelige popartister. Hun forteller historier i sangene sine, og går ikke av veien for å være brutalt ærlig. Det er befriende å høre en ung, vakker kvinne synge følgende når hun skal beskrive sine opplevelser som stuepike for de rike og berømte på hotell:

«And you’re just like me, so human like me. And in your luxury suite. You just burp and fart and masturbate. And on your daily toiletbreak, I’m positive: You shit like me.»

Et aldri så lite Jørgen Hattemaker-øyeblikk der, altså, og selve melodien er også en artig liten popperle som kaller på smilet. Legg til avsluttende «Dig out your soul», der Karlsen synger med Duffy-knekk i stemmen, og du har en EP som varsler at Silje Karlsen er overmoden for et gjennombrudd.

Tagger:
Musikkanmeldelser