Sirkusmannen ble nest herligst

Sirkusmannen Tor-Erik Johnsen fra Steinkjer måtte se seg slått av fakiren Samson i kampen om tittelen «Nordens herligste».
Kultur

TVNorge viste finalen av tv-serien «Nordens herligste» i går kveld, og Steinkjer-mannen Tor-Erik Johnsen holdt på å gå helt til topps.

Bare fakiren Samson fra Arvika i Sverige ble for sterk – og stakk av med tittelen.

Går gratis på sirkus

Tor-Erik Johnsen bare elsker sirkus, og er på fornavn med del fleste sirkusdirektører. Han har vært lidenskapelig opptatt av sirkus og sirkusliv i 36 år, og får gå på alle sirkus gratis.

Alle som jobber på sirkus i Norge vet hvem Tor-Erik er. Men Johnsen har også vært på sirkusforestillinger i Paris, London og Moskva.

– Artistene, dyrene, atmosfærene, luktene, og ikke minst alle triksene... Det er mye som gjør at jeg er så fascinert av sirkus, sier Tor-Erik Johnsen selv om sin sirkusinteresse.

Glad for å ha kommet så langt

Av 150 påmeldte i serien var det bare seks igjen foran gårsdagens finalen i Nordens herligste. To av de seks var nordmenn, og Tor-Erik Johnsen sier at han er veldig glad for å ha kommet så langt.

LES OGSÅ: «Sirkuskongen» fra Steinkjer

Brødrene Ylvis ledet programmet, og inviterte med seg Indianermannen, Samson, Vinduspusseren, Sirkusmannen, Hannibal Hildorf og Entertainermannen til Bårdhaug Herregård i Orkanger for å konkurrere om den gjeve tittelen ”Nordens herligste”.

En nervepirrende og spennende finale endte med at Tor Erik Johnsen havnet på 2. plass. De tre dommerne vurderte til slutt at svenske Samson var den mest unike.

– En fantastisk mann

70-årige Samson – som ifølge Johnsen holdt et show på Steinkjer på 1970-tallet – la seg under finalen på ryggen over knuste ølflasker – og lot tre personer stå på kroppen hans.

– En fantastisk mann. Det han driver med er veldig imponerende. Men egentlig var vi verdige vinnere alle vi seks som kom til finalen, sier Johnsen – som beskriver opplegget rundt «Nordens herligste» som kjempemessig.

– Jeg ville ikke vært foruten å få være med i denne serien. Det har vært fantastisk, og noe av det største jeg har opplevd, sier Johnsen til Trønder-Avisa.

Gikk du glipp av finalen, så sendes den i reprise på TVNorge førstkommende fredag.