Nordtrønder fylkeskunstner i Sør-Trøndelag

Truls Lorentzen fra Steinkjer er årets fylkeskunstner i Sør-Trøndelag.

Stipendvinner: Truls Lorentzen får 150.000 kroner som årets Fylkeskunstner i Sør-Trøndelag, og det vil Svartlamon Hardkor nyte godt av. 

Kultur

Truls Lorentzen er musiker med gitar og bass som instrument og med stor aktivitet innen flere sjangere. Han er og har vært medlem av en lang rekke band, blant annet ”Børeks Firo”, ”The School”, ”The Hærmætti Tysland Band” og ”Dog & Sky”. I tillegg er han dirigent for ”Svartlamon Hardkor” som gjennom flere år har vært av de mest populære gjestene på Steinkjerfestivalen. Sør-Trøndelag fylkeskommune lyser hvert år ut to stipend på 150.000 kroner hver som Årets fylkeskunstner for Sør-Trøndelag. Lorentzen har også turnert mye med tverrkunstneriske prosjekter i Den kulturelle skolesekken (DNS), og vil nå lage en ny turnéproduksjon der. Han søkte stipendet for å konsentrere seg om sin egen skapende og utøvende kunstneriske virksomhet.

– Når det gjelder videreutvikling av koret vil jeg blant annet bruke tid på å jobbe med Mozarts Requiem, og få til vår egen vri på den. Dersom det blir bra, og deretter låter bra, er det kanskje noe vi kan ta med oss til Steinkjerfestivalen om et par år, sier en glad Lorentzen.

Komiteen skriver i sin vurdering:

Truls Lorentzen har gjort seg bemerket som en kreativ utøver innenfor mange musikkområder med utspring fra Trondheim, og særlig fra Svartlamon. Han er mannskoret Svartlamon Hardkors faste og svært så skapende dirigent. Med Lorentzen finnes det ikke lenger grenser for hva korsang kan innebære. Hardkoret har under Lorentzen fått ny giv og profesjonalitet og har samarbeidet med storheter som Trondheim Voices, Åge Aleksandersen, Bobby McFerrin.