Bjørge: En trist utvikling

– Å være opptatt av «selfies» på konsert skygger over opplevelsen, mener Svein Bjørge

Steinkjerfestival-general Svein Bjørge synes selfies er en trist utvikling for festivalergjengere.  

Hva syns du om selfiestang på konsert?
Du må velge et alternativ
Kultur

Allerede er Bergensfest klare med et forbud mot selfiestangbruk, mens Tons of Rock-festivalen ifølge NRK vurderer det samme:

– Å være opptatt av «selfies» på konsert skygger over opplevelsen og er en trist utvikling, lyder det fra Tons of Rock- og Steinkjerfestivalsjef Svein Bjørge.

Kan ødelegge festivalopplevelsen

Slottsfjellfestivalen føyer seg inn blant kulturarrangementer som forbyr selfiestang.

– Vi ser veldig gjerne at alle gjenstander som kan ødelegge festivalopplevelsen blir igjen hjemme. «Selfiestangen» står nå på den lista, sier Slottsfjells pressesjef Siri Narverud Moen til NRK.

Slottsfjell mener at mobilstengene – som brukes til å ta bedre selvportretter så vel som bilder av bandet på scenen – kan være både farlige og visuelt forstyrrende for andre konsertgjengere.

– Narsissisme

Ute i verden er man klare på standpunktet: Svenske Live Nation, som blant annet arrangerer Way Out West, forbyr selfiestang, i likhet med flere store britiske konsertsteder som O2 Arena, og Soundwave-arrangørene i Australia – som ifølge Daily Mail kaller dem « det ultimate uttrykket for narsissisme ».

Flere av de mest eminente museene i USA forbyr såkalt selfiestang – et verktøy mange turister bruker for å ta bilder av seg selv på kjente steder.

Pinnene som er laget for å holde kameraet på mer enn en armlengdes avstand, er nå forbudt på blant annet på Museum og Modern Art i New York og Getty Center i Los Angeles.

Forbudt i museer

Verdens største forsknings- og museumsinstitusjon, The Smithsonian i Washington, har også forbudt det populære verktøyet, og begrunner det med behovet for å beskytte besøkende og gjenstander.

Ved Europas gallerier og museer ser selfiepinne-toleransen foreløpig ut til å være noe høyere enn i USA, men museene i Paris vurderer ifølge avisa The Telegraph et forbud.

Sist uke ble det kjent at flere norske musikkfestivaler i sommer vil nekte gjestene å bruke selfiestang