Synger sommerbåten i havn

Unge, lokale sangfugler synger Sommeråpent-båten til kai i Levanger i morgen.

Barnekoret fra Kari Palaris opptrer i Levanger i morgen.   Foto: Privat

Kyle Alessandro fra Levanger er en av sangfuglene fra artistgruppen.   Foto: privat

Maja Elise Norbach Malum fra Skogn.   Foto: privat

Kultur

Sommeråpent-båten fra NRK har blitt populær på sine stoppesteder sørover langs norgeskysten den siste tiden, og i morgen er det Levanger som blir fortøyningssted for det nasjonale, direktesendte kveldsprogrammet. Æren av å åpne sendingen gikk til det lokale barnekoret Kari Palari fra Trøndelag, med tre unge, nordtrønderske sangfugler i spissen.

– NRK ringte, og spurte om Kari Palari ville være med og synge under sendingen. Det ville vi selvfølgelig, sier Monica Helgesen, som er mor til en av de unge artistene.

Lokale forsterkninger

Kari Palari er et barnekor som ble startet i januar i år, med 40 barn i alderen 4 til 7 år. Koret er del av kulturskolen Kari Palari Kulturgryte. Halvparten av disse barna vil stå på scenen i Levanger i morgen når kameralyset tennes.

– Skolen har en artistgruppe med 15 barn fra 9 til 14 år fra begge trøndelagsfylkene. Tre av dem ble bedt om være med og synge sammen med barnekoret, og bidra med forsterkninger, sier Helgesen.

Helgesens sønn, Kyle Alessandro (9), fra Levanger er en av de tre som vil synge inn i de norske tv-rutene. Sammen med 13 år gamle Maja Elise Norbach Malum (13) fra Skogn og Ingebjørg Voldseth Aasenhuus (10) fra Okkenhaug er det heller ikke uerfarne sangere som står på scenen.

Godt forberedt

De to førstnevnte var begge deltakere i Idol Junior i 2014, og alle sammen har bidratt i flere lokale konserter og forestillinger de siste årene.

– De er godt forberedt alle tre, og det er ikke første gangen de er på tv. De elsker å stå på scenen, og er lik hverandre på den måten, sier Helgesen.

Hun forteller at det har blitt en del øving på de tre kordeltakerne.

– De kan sangene godt, og alle sangene er laget av Kari Palari selv, sier hun.

Koret skal utenom direktesendingen holde konsert i en halvtime på Sommeråpent-scenen som settes opp i Levanger. De starter kl. 16.30.