Tømta tar over spelet

Hanne Tømta tar over instruktørstolen etter Marit Moum Aune. Hanne Tømta er teatersjef på Nationalteateret og har lang fartstid både som teaterleder og regissør.

Ny regisør: Hanne Tømta tar over instruktørstolen etter Marit Moum Aune. Her sammen med Turid Hofstad, direktør for Stiklestad Nasjonale Kultursenter.  Foto: Ellen Marie Stølan

Kultur

- Spelet er noe alle teaterfolk snakker om. Alle har meninger om det, og jeg har alltid visst at dette er sykt svært og ekstremt viktig for alle. Ingen går uberørt herfra, sier Hanne Tømta.

Fra øverste hylle

Det har lenge vært spekulert i hvem som skulle bli arvtakeren etter Marit Moum Aune, som har hatt regien på Spelet om Heilag Olav de siste fire årene. Stiklestad velger regissører på øverste hylle, særlig hyllen for veletablerte, erfarne regissører. Der hører også Hanne Tømta hjemme, og indikasjonene ble enda sterkere da Tømta fredag overvar premieren på spelet.

Bred erfaring

Hanne Tømta har vært sjef på Nationalteteret de seks siste årene. Før det satt hun i sjefstolen på Rogaland teater. Hun er utdannet ved St. Petersburd statlige teaterakademi, har regissert både barneforestillinger, klassikere som Anna Karenina og Tre søstre og musikalen om Ole Ivars: En får væra som en er - en Ole Ivar musikal».