Lokale sangstjerner i kø

Nesten 30 håpefulle sangere møtte på audition i april. I dag står 10 lokale talenter på scenen i samfunnshusets festsal.

Superklare: Deltakerne i Steinkjer blandakors «Stjernekikkert» på Samfunnshuset lørdag, kan nesten ikke vente til det store skjer. Fra venstre: Monica Røyseng, Inderøy, blandakorets dirigent Randi Vorum, Kyle Alessandro, Beitstad, Ellrun Ystad, Ogndal og Veronika Spjøtvold Stene, Sparbu. 

Spenstig prosjekt: Anne Vada og Frode Fjellheim har fått mange lovord for albumet «As I Walk». Lørdag spilles sangene live i Steinkjer kirke. 

Kultur

Det handler om Steinkjer blandakors «Stjernekikkert» – et prosjekt satt i gang for å sette fokus på rekrutteringen til korsang. Arbeidet startet allerede i februar, med auditions i april.  I dag settes et musikalsk punktum med et stort smell.

Artistene gleder seg

– Dette har vi gledet oss til. Det føles veldig lenge siden vi var på audition. Lørdag er tiden inne. Det blir herlig, smiler kvartetten Ellrun Ystad, Monica Røyseng, Veronika Spjøtvold Stene og Kyle Alessandro.

De er av de ti «finalistene» som får vise fram sitt talent fra scenen i samfunnshusets festsal i formiddag.

– Artig å få være med. Jeg driver mest med visesang og skal synge «Snart», som jeg selv har komponert til et dikt av Willy Roel. Å lage og framføre musikk er en viktig hobby for meg, forteller Ellrun Ystad fra Røysing i Ogndal.

Hun er 50 år – og dermed 41 år eldre enn Kyle Alessandro, som skal synge Beyonces «Halo».

– Jeg elsker å synge. Og nå har jeg blitt med i Kari Palari Artistgruppe sammen med blant andre Veronica, smilte en energisk Kyle.

– Kari Palari er kjempeartig, men det blir også lørdagens «Stjernekikkert». Jeg kan nesten ikke vente, repliserte Veronica.

Monica Røyseng skal synge Eva Cassidy-versjonen av Stings «Fields Of Gold». Også hun har sangen som en hobby.

– Det er veldig artig å synge, og det passer meg veldig bra med et lokalt initiativ som «Stjernekikkert». Jeg har verken tid eller ambisjoner til mer, forteller Monica.

Som backingband på scenen får de med seg Caos Myrslo, gitar, Bjørn Arne Toldnes, piano. Helge Risnes Nyhus, bass og Anders Damås, trommer. Konferansier er Sigrid Schiefloe.

Flere konserter

– Etter konserten i samfunnshuset går det slag i slag med konsert på torget med Skei & PT før det hele avsluttes med en gedigen konsertopplevelse i Steinkjer kirke med blandakoret, Thom Hell, Anne Vada og Frode Fjellheim, oppsummerer Steinkjer blandakors dirigent Randi Vorum.

– Gjett om jeg gleder meg. Jeg har ikke sunget i Steinkjer kirke siden jeg var der i 2012 med Alexander Rybak og Dennis Storhøi, sier Anne Vada.

– Det skal bli ekstra artig siden jeg, sammen med Frode Fjellheim, ga ut albumet «As I Walk». Vi spilte noen av sangene på en konsert under Olavsfestdagene i Trondheim, men vil presentere flere av dem nå. Og det som skal skje i hjembyen min er bare fantastisk. En skikkelig kulturhappening, skryter Anne Vada.