Med flagget på brystet...

LEVANGER: Idrettstalenter har vi en del av i Nord-Trøndelag, men ganske få innen håndballmiljøet. I Levanger bor det ei jente som gjør det veldig godt med håndballen. Hun heter Hege Eggen Hov, og er 16 år gammel.
Kultur

Hege begynte å spille organisert håndball da hun var ni år, men hun startet ntlig å leke med ball lenge før det. Nå er hun blitt en av Norges største talenter i håndball. Hege spiller midtre bakspiller og spiller til daglig for Nessegutten j 17, noe hun trives veldig godt med. Hege er også med på LHK2 og Levanger j19. Hun har spilt sammen med de samme vennene siden hun startet, men når Nessegutten slo seg sammen med Frol i fjor, ble det enda flere venner å spille med.

Landslaget

Hege var midt i eksamensforberedelsene da mamma Siri kom inn på rommet med ett brev. Der sto det at Hege var tatt ut til samling for Ungdomslandslaget. – Jeg ble så glad at jeg glemte at det snart var eksamen, sier Hege smilende. Hun har vært på to samlinger i Oslo. Lederen på samlingene heter Jonas Ville, mens tidligere landslagsspiller Trine Haltvik også skal være med videre. Hege legger ikke skjul på at hun gleder seg til å spille med flagget på brystet. – Jeg har veldig lyst og skal satse hardt på å få være med på landslaget, sier hun og synes det er veldig bra at hun får være med så tidlig som mulig.

Støttespillere

Når man er med på noe så stort som landslag, kan man være litt spent og nervøs. Da kan det være godt å ha noen gode støttespillere. Hege har mange av disse. Familie og venner er noen av de viktigste. – Familien min har bestandig vært med meg, og det gjør de fortsatt, sier Hege. – De er veldig glade på mine vegne, og det gjør veldig godt. Når man er med på så mye håndball, både kamper, treninger og landslagssamlinger, så kan det bli litt lite tid til venner og familie, og det er noe Hege savner. – Det er vanskelig å få tid til så mye annet, men heldigvis støtter alle meg, sier Hege. – Vennene sier at de er med meg uansett.

Mål

Hege har fire håndballtreninger i uka, samtidig som hun prøver å trene litt for seg selv. J17-laget som Hege spiller for, Nessegutten/Frol, har vært et av de beste lagene i Trøndelag de siste sesongene, så Hege satser på at de skal vinne serien i år, samtidig som at hun skal prøve å få spille mye så mye som mulig for landslaget. Så gjenstår det å se om at Hege også en dag blir tatt ut til damelandslaget, som forbildet Berit Hynne har klart.