Røssing og Moe imponerte

VERDAL: Daniel Røssing og Andreas Moe imponerte både dommerpanelet og publikum under årets uoffisielle nordtrønderske mesterskap i blues. Bluesentusiastene i Nord-Trøndelag trenger ikke å bekymre seg, framtida er sikret.
Kultur

Det var fjorårets vinnere, Ruff & Ready, som åpnet kvelden. En kveld som etter hvert ble en maratonkonsert av blå toner og tunge komp. Ruff & Ready beviste hvorfor de trakk det lengste strået sist det ble arrangert nordtrøndersk mesterskap i blues i Verdal. Med et slentrende og tydelig genresterkt komp i ryggen, herjet Svenn Larson fram et sett som beviste det norsksvenske bandets kunnskap og ferdigheter i den udødelige genren.

Musikk i fokus

Det som er så positivt under slike arrangement er at publikum er der for en ting, og det er musikken. Det er bandene som står i fokus, og de fikk den oppmerksomheten de fortjente. Neste band ut var verdalsbandet Blues Experience. Dette ble et hyggelig møte med god gammeldags blues, krydret med en god dose rock 'n roll. "Neighbour, neighbour" og "You don"t love me" startet det vel 20 minutter lange settet som ble en sjarmoffensiv ut av en annen verden.

Smittende energi

Bandet oste av energi og spilleglede, og vokalist Frank Ove Risvik imponerte både publikum og dommerpanelet med sin energiske stil. Tross sin unge alder har Risvik den rufsete og dype stemmen som kler denne stilarten på en meget bra måte. Per Ove Kjelås uttalte tidligere i Trønder-Avisa at han var spillesugen, og han ga "bånn gass" fra første tone og energien var enorm i denne gjengen. Det var nok spillegleden og energien som smittet over, for Blues Experience vant kveldens publikumspris og takket med å gi to ekstranummer til ære for publikum.

Dyktig komp

Kveldens dommerpanel besto av erfarne og kjente navn. Geir Hovig var hoveddommer, og han hadde med seg bluesheltene Peer Gynt og Jan Erik Moe. Sammen skulle de finne kveldens beste band, og etter alle deltakende band hadde vist hva de kunne, så var juryen klar. Maxwell Street Honeyboys var de beste. Med to unggutter i spissen og tre erfarne musikere i et stødig og ekstremt dyktig komp imponerte bandet alle som hadde tatt turen til JB11 i Verdal. Daniel Røssing fra Skogn på piano og Andreas Moe fra Steinkjer på gitar beviste at bluesentusiastene i Nord-Trøndelag ikke trenger å bekymre seg, dette er fremtidens musikere, og de viste teknisk eminent spill som imponerte og sjarmerte de fremmøtte.

Fortjent vinner

Det virket som et møte mellom en ung Jerry Lee Lewis og Stevie Ray Vaugan. De gjorde en helhetlig og komplett konsert, og det virket som om de hadde stått på en scene i 40 år. Det som gjorde dette bandet så spesielt var blandingen mellom gammel og ung. For bak trommene satt Helge Westerfjell, og sammen med bassist Arild Lindal og Niels Arvid Sletterød på munnspill, fikk bandet den gode blandingen av det unge og energiske og rutine. En fortjent vinner av årets uoffisielle nordtrønderske mesterskap i blues. Det var et utrolig høyt nivå på kveldens deltakere, og det beviser bare at bluesen ikke er død i Nord-Trøndelag. Samtlige band hadde sin egen vri på musikken, og arrangementet fungerte utmerket. Verdal Bluesklubb har dratt i gang et arrangement som er med på å holde interessen for bluesen oppe, ikke minst for dem som liker å spille denne musikken. Det beviser at vi trenger slike arrangement i Nord-Trøndelag for å beholde bredden i det lokale musikkmiljøet, og for å få talentene ut fra gutterommet og opp på scenen.