Barna erobret scenen

LEVANGER: Kulturskolens elever danset seg inn i alles hjerter under åpningen av Kulturfestivalen i Levanger i går kveld.
Kultur

Rytmisk, elegant og med stor musikalsk innlevelse og koreografisk presisjon sjarmerte de unge jentene et stort publikum som var møtt frem på Torvet under åpningen av Levangers aller første kulturfestival.

Strømmer til Kulturskolen

Det er tydelig at de mange kulturskoleelevene ønsker å vise seg frem under festivalen; vise hva de har lært av dans, sang, musikk og drama. I den sammenheng kan det være et tankekors å tenke på at skolen for sju år siden ble nødt til å drive på sparebluss på grunn av dårlig kommunal økonomi. Hundrevis av håpefulle unge fikk avslag fordi kommunen manglet penger. Nå skal det i all rettferdighetens lys legges til at det ikke var med lett hjerte politikerne strammet til. I dag, derimot, er bevilgningene igjen økt og barn og ungdom strømmer til Kulturskolen. Nå betaler de tilbake med kulturell kapital. Været kunne ikke ha vært bedre. En stekende sol fra skyfri himmel skapte en trivselsramme om åpningen på Torvet. Det var hornmusikk og sang, musikk og ikke minst tydelig opplagte dansere i No Limits Dansegruppe.

Fargerikt fellesskap

En spesielt hyggelig opplevelse var det nok at seks utvekslingsgjester fra Kenya deltok under åpningen. Ordfører Odd Thraning delte ut gaver og antydet at det kanskje var kenyanerne som hadde tatt med seg varmen til Levanger. Ordføreren benyttet også anledningen til å foreta en uhøytidelig kåring av kommunens fremste kulturpersonlighet det siste året. Ja, hvem andre enn Eldar Rønning, festivalens beskytter, kunne det bli?

Noe for alle

Arrangørene av Kulturfestivalen satser på å nå bredt med sitt programtilbud. Håpet er at levangsbygg i alle aldre skal finne noe som fenger. I tillegg blir det lagt stor vekt på å inkludere alle. Ikke minst var det tydelig fra scenen i går hvor det var satset på et fargerikt fellesskap. Med stort hell. Trubaduren Mathilda Magnusson fra Helsingborg er utpekt som en av festivalens profiler. Under åpningen ga hun smakebiter fra Björn Afzelius sitt rikholdige testamente. Mathilda vil opptre på ulike scener under hele festivalen.