Alternativ pop-humorist

STEINKJER: Hun smilte og lo på scenen, Silje Karlsen, da hun hadde sin første konsert i hjembyen under Kaffeslabberaset lørdag kveld.
Kultur

– Jeg kjenner jo så mange her, humret hun innledningsvis da hun sammen med sine fire musikere tok plass i teltet. Hun varmet opp for Anne Grete Preus, men trolig var det mange som tok turen like mye for å se Silje som Preus.

Utdannet i Liverpool

Og den gode stemningen blant de fremmøtte ble supplert av musikken som strømmet ut av høyttalerne da Karlsen med band satte i gang. Lekende refreng og mange humoristiske tekster preger musikken til steinkjerjenta, som har bodd fire år i Liverpool og tatt musikkutdanning. Der har hun også funnet bandmedlemmene sine. Livet i England har vært en stor inspirasjonskilde for låtskrivingen. Blant annet har hun hentet en tekst fra jobben hun har ved siden av studiene, nemlig som stuepike på et hotell. – Denne handler om alle de rike og selvgode som inntar fine hotell og tror de er all verden, fortalte Silje publikummet og introduserte lattermildt låta «You shit like me».

Bruker humoren bevisst

Videre hadde hun en tekst som handlet om å løse problemene ved å drikke seg full, noe hun synes funker kjempebra. Gjestene i teltet jublet samtykkende, det gikk nemlig relativt lite kaffe på slabberaset i forhold til annen væske. – Jeg henter tekstene ut fra intet, de bare dukker opp. I England er det en annen musikkultur, og folk får musikk kastet etter seg. Da må man prøve å fange oppmerksomheten med noe som skiller seg ut, og for meg er det å bruke humor, forteller Silje til Trønder-Avisa etter konserten. Melodiøst skiller hun seg også ut ved å kombinere ulike sjangre. – Nei, her tror jeg det blir vanskelig å finne en kategori. Kanskje man kan kalle det humoristisk poprock, eller alternativ pop. Begrepet alternativt er jo så mye brukt for tiden, men dette er nok alternativt, forteller jenta, som i løpet av kvelden beviste at hun er både en dyktig låtskriver, sangerinne, pianist og gitarist. I ny og ne spiller hun fløyte også?

Tar mer utdanning

Selv om Silje har hatt hovedfokus på tangenter i sin utdanning, så har hun også en sterk stemme. Den kan tidvis minne om Björk, tidvis om Joni Mitchell og vokalist fra one-hit-wonder-gruppa 4 Non Blondes, Linda Perry. Silje ønsker å kunne jobbe med musikk i årene fremover, men garderer seg med mer utdanning. – Det er greit å ha med seg utdanning, denne bransjen er nokså utrygg, avslutter hun.