Tuner seg inn mot turné

Steinkjerbandet No Dawn skal om kort tid på turné med Cannibal Corpse. Da er det greit å få finjustert liveferdighetene med en lokal konsert først.

NO DAWN: Fra venstre: Kent Skjeflo, Andreas Bruheim, Tor Erik Simensen, Ludvik Brandsegg og Paal André Sandnesmo.  Foto: Promo

Kultur

– Vi har ikke spilt live på over et år – sist var under Infernofestivalen 2011. Så for å få kjørt oss inn, spiller vi på Nordströms fredag kveld, forteller trommeslager Kent Skjeflo.

En formsjekk foran turné er aldri dumt – særlig ikke når bandet ditt er håndplukket til å varme opp for en av verdens største og mest innflytelsesrike death metal-grupper.

Krevde No Dawn

5. juni kommer amerikanske Cannibal Corpse over dammen for å spille fire konserter på fire dager. Først i Trondheim, deretter Drammen, Bergen og Oslo. Bandet gikk tidlig ut med et krav for norgesturneen: «We want No Dawn to support us!».

Skjeflo ser fram til jobben med skrekkblandet fryd.

– Det blir helt sykt. Å få den oppgaven der er over all forventning. Samtidig tar jeg det som en bekreftelse på at vi gjør noe rett. Vi skal gjøre så godt vi kan for å bevise at vi er oppgaven verdig, sier No Dawn-trommisen.

Spiller nye låter

En fullengder er i emning, og forberedelsene til den kommende plata er mye av årsaken til konsertdvalen det siste året.

Skjeflo lover en death metal-plate med mer tyngde og mer gjennomtenkte arrangementer enn tidligere materiale.

– Det trenger ikke å gå i «hundre-og-hælvett» hele tiden, det føles veldig greit å kunne ta det litt ned og flyte på den tunge delen, sier Skjeflo, og lokker med at de vil presentere nytt materiale på Nordströms fredag.

– Vi har noen nye elementer i musikken, og er spent på å se hvordan folk reagerer, sier han.