Grenseløst med Magne Furuholmen

«Alle» ville ha en bit av billedkunstner Magne Furuholmen. Leidangen-galleriet var fylt til trengsel da årets Olsokkunstner åpnet sin utstilling på Stiklestad mandag kveld.
Kultur

Med seg har Magne Furuholmen grafiske trykk som er spesialdesignet for årets olsokdager.

Med årets Olsok-tema «over grenser» har den anerkjente bildekunstneren lekt seg med bokstaver, og har valgt seg det engelske ordet «borderless» som sitt kunstneriske utgangspunkt.

Sindig Olsokkunstner

Om det var popstjernen eller kunstneren folk kom for å se under åpningen av Olsokutstillingen 2012, vites ikke. Men fullt var det, og midt i trengselen satt en sindig Olsokkunstner og lot folket beskue hans grafiske verker.

Hans arbeider er lekent og inspirert av forskjellige teknikker innenfor grafikken, men har de siste årene spesialisert seg på dypdykk. Spesielt de språklige strukturene og bokstavenes visuelle kvaliteter gjenskapes i hans kunst.

– Som skreddersydd

– Årets tema var som skreddersydd til meg. Over grenser eller borderless er vel mye av det som mange forbinder med meg allerede, Jeg liker å bevege meg over grenser som musiker og kunstner. Ordet kjenner jeg meg veldig igjen i, sier Magne Furuholmen, som har 20 eksemplarer av et eget Stiklestadinspirert motiv til salgs på utstillingen.

Men også andre motiver inspirert av ordet «borderless» er å finne i utstillingen, samt flere av hans trykk fra en tidligere utstilling ved navn Camera.