Levanger skal på talentkartet

Frank Scott er lei av at Levanger havner i skyggen av Verdal og Namsos på tv. Nå er han og datteren Hedda H klare for audition til «Norske Talenter».
Kultur

Etter et travelt 2009, har 2010 også startet nokså heseblesende for far-datter-duoen fra Levanger. Sist helg opptrådte Frank og Hedda Haugskott i Trondheim under lanseringen av en barneorganisasjonen JUBA, som skal sørge for at barn og ungdom utsetter alkoholdebuten. Publikum var svært entusiastiske.

– Jeg måtte gi «high five» til publikum flere ganger. Det er artigst å opptre foran unger, da får jeg best respons, sier Hedda Haugskott (11) fra Levanger.

Kaos på scenen

I fjor vår ga hun ut debutalbumet «Kari Palari» på farens eget plateselskap «Klart Vi Kan Musikk». Pappa Frank har ikke nøyaktige salgstall for albumet, men forteller at det er solgt oppunder 2000 plater. Det er han ikke helt fornøyd med.

– Vi mener plata har et større potensial, og vi vil bruke også dette året til å markedsføre den. Plata har et veldig stort marked, og et potensial til å selge mye, mener Frank Scott. I fjor sommer turnerte Hedda og Frank over hele Trøndelag. Ironisk nok var Levangermartnan omtrent det eneste større arrangementet i nærområdet som de ikke deltok på. Hitra, Frosta, Frøya, Verdal, Steinkjer, Trondheim og Tjøtta i Nordland var alle stoppe- og spillesteder for den populære barneartisten. Høydepunktet var nok likevel da Hedda opptrådte for om lag 1000 mennesker på kjøpesenteret Magneten i hjembyen.

– Det er det største publikummet jeg har hatt, forteller Hedda, og nevner kaoset som oppsto da hun spurte om noen ville være med opp og synge med på hiten «Kari Palari».

– Jeg måtte stå sånn og synge, sier Hedda, og viser hvor inneklemt hun ble da alle ville opp og synge med henne.

Barneplater selger

I et fallende platemarked er barneartistene blant dem som selger mest. 14 år gamle Malin Reitan fra Trondheim vant den norske finalen i Melodi Grand Prix Junior i 2005, og har siden gitt ut fire plater. Totalt har hun solgt over 100 000 plater.

Frank Scott peker på viktigheten av å ha musikken til salgs på de riktige stedene.

– Vi har solgt på leketøysbutikker, bensinstasjoner og hatt en del egensalg. Men det er ikke alle grossistene som har vært interessert, og da kan man miste fire-fem kjeder, sier han.

Derfor håper han at en mulig deltakelse i det populære programmet «Norske talenter» på TV2 kan bidra til å gjøre dem mer ettertraktet, og bedre kjent utenfor Trøndelags grenser. Før jul var far og datter på audition, og på lille julaften fikk de beskjed om at de er ønsket til neste «ordentlige audition» 14. februar.

– Det første var en slags «pre-cast», uten dommerne. Men produksjonsselskapet ønsker at vi stiller som duo, da de syntes det var spennende. Jeg var jo opprinnelig bare med for å støtte Hedda, sier Frank Scott.

Vil ikke være ukjent

Norske Talenter-suksessen til «verdens minste tryllekunstner», Brian Hoseth fra Verdal, som kom til finalen i fjor, har Hedda fått med seg. Hun har selv møtt Brian, og synes han er en flink gutt. Når hun nå selv har mulighet til å komme på tv og bli kjendis, må vi selvsagt spørre:

– Hvor mye kjent vil du bli?

– Jeg drømmer ikke om å bli kjendis, men jeg vil ikke være ukjent heller. Jeg vil komme så langt som mulig, men hvis jeg kommer videre fra audition nå vil jeg være veldig stolt, sier hun.

På audition har Frank og Hedda tenkt å synge en duett fra de populære filmene «High School Musical» – kalt «Start of Something New».

Frank Scott ønsker å sette Levanger på talentkartet.

– Det har vært veldig mye Namsos på tv, og Verdal har mange band. Selv går jeg med tanker om å lete etter talenter fra Levanger til mitt eget plateselskap. For det må jo gå an i Levanger også, men vi har ikke knekt koden ennå, sier Frank Scott.