– Jenshus overgår forventningene

Nyplata «Someone to Love» får terningkast seks i Aftenposten.

  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kultur

«Ida Jenshus stadfester sitt totale musikalske mesterskap. Dette er en uforbeholden kjærlighetserklæring til musikken», skriver Aftenpostens anmelder om steinkjerjentas tredje plate.

Anmelderen mener at «Someone to Love» er en svært stemningsfull plate hvor melodiene får lov til å spille seg tomme, og ikke et sekund er overflødig. Sekseromtalen rundes av slik:

«Ved siden av en svært god stemme, som er skapt til denne musikken, er det hennes utsøkte meloditeft kombinert med svært vellykkede arrangementer som hever disse sangene utover det meste. Ida Jenshus overgår forventningene ved å ha skapt noe helt nytt og uventet.

Hun har gjennomgått en formidabel modningsprosess. Hennes to første plater er blant det ypperste innen norsk country, men denne nye samlingen viser at hun har vokst seg ut av sjangerens begrensninger. Hun kan sammenlignes med de største.»

– Spellemann-kandidat

Bergensavisen gir plata terningkast fem, og kaller den en Spellemann-kandidat.

«Jenshus er blitt musikalsk sett blitt mer episk, mens tekstene er desto mer intime og private. Vi aner spor av countryrøttene, men dette er mer et utvidet americana-landskap der den sjelfulle stemmen får et veldig fritt spillerom. Tre spellemenn på rad?», skriver anmelderen.

– Viser at det bor mer i henne

Også Trønder-Avisas anmelder ga «Someone to Love» en femmer i papiravisa torsdag.

« Stemningen settes umiddelbart av Geir Sundstøls skjelvende pedal steel på introen til lavmælte «Once upon a time (part one)». Så glir det over i «Not for love anymore», som bare duver av gårde over Jenshus’ varme, fyldige stemme. Den synes for øvrig å ha modnet ytterligere siden sist. Etter den rolige starten, skrus tempoet opp en smule på «Days of nothing», kanskje den mest radiovennlige låta på plata i tillegg til tittelsporet. Den største overraskelsen er «Only human», der Jenshus og bandet drar en Pink Floyd og bare maler ut en stemningsfull og seig låt på sju og et halv minutt. Det er litt uvant å høre henne synge slik hun gjør på det mest intense her, men det funker på sitt vis og viser at det bor mer i henne», skriver vår anmelder.