Arnstad åpner vømmølfestivalen

Marit Arnstad kommer for å aktualisere veiproblematikken i Vømmøldalen, tror Martin Svingen.

  Foto: Johan Arnt Nesgård

Kultur

Når Vømmølfestivalen i Verdal åpner, er det ved hjelp av regjeringens utsendte, samferdselsminister Marit Arnstad.

– «Hu kjæm vel fer å støtt veiproblematikken oppi dalen. Vi vil iværtfaill få staka opp ei stekkreinn», tror Martin Svingen.

Ære for festivalen

Vømmølfestivalen åpner torsdag 30. mai, i selveste Vømmøldalen, i Volden samfunnshus.

– Det er en stor ære at en talsmann fra regjeringen kommer og står for åpningen. Det passer bra siden året i år er jubileumsåret for kvinnelig stemmerett, mener Leif Johannes Sagen fra Vømmølkomiteen.

 «Brud og brud­gom»

Selv om det er samferdselsministeren som åpner vømmølfestivalen, er det  «Brud og brud­gom» som er tema under årets Vømmølopptog.

Dette har blant annet ført til at Johan Møkkerbakken har forsøkt å selge seg inn til forskjellige vømmelkvinner, uten å få snøret i bånn foreløpig. Det har imidlertid Mari Sagli Holte fra Trondheim og Robert Rosø fra Sørfjord på Fosen gjort.


Skal stå vømmølbrud

Det gjenstår å se om hun står der naken og hvit med slør. Men Mari Sagli Holte får sin Robert Rosø under årets Vømmølfestival. Mari Sagli Holte fra Trondheim og Robert Rosø fra Sørfjord på Fosen skal gifte seg i ekte vømmølstil 31. mai.


De møttes på en fest på Roberts hjemsted i 2005. To år senere flyttet de sammen på Byåsen i Trondheim og har knapt snakket om bryllup – før Vømmølfestivalen initierte den geniale muligheten.

Æresgjester i opptoget

 Nå gjenstår det å se om Mari vil stå naken og hvit med slør? Det som imidlertid er sikker at de gifter seg i ekte vømmølstil 31. mai. Men Mari Sagli Holte får sin Robert Rosø under årets Vømmølfestival. Mari Sagli Holte fra Trondheim og Robert Rosø fra Sørfjord på Fosen skal gifte seg i ekte vømmølstil.

31. mai skal de stå brud og brudgom i Stiklestad kirke med påfølgende bryllupsfest i folkeparken i Vømmølfestivalens regi. Neste dag skal de være æresgjester i Vømmølopptoget.