Direktesending fra åpningen av Spelet

Trønder-Avisa sendte direkte fra åpningen av årets stiklestadspel og statsminister Jens Stoltenbergs tale.
Kultur

OBS: Det tar noe tid før sendingen starter.

Spelet om Heilag Olav har gjennomgått mange endringer siden premieren i 1954. Den største nyvinningen med årets utgave er at friluftsteateret denne gang spilles midt på natten i kunstig belysning. Forestillingene starter derfor klokken 23.00.

Sendte direkte

Trønder-Avisas sending startet noen timer tidligere, og fulgte forberedelser, stemning, åpningsseremoni og åpningsscenen av skuespillet.

Den høytidelige åpningen av det som etter hvert har blitt Norges mest suksessfulle og tradisjonsrike friluftsteater vil denne gang foretas av statsminister Jens Stoltenberg.

– Dette er første gang jeg ser Spelet, så jeg gleder meg veldig, sier statsministeren til Trønder-Avisa.

Ivrige på premieren

Så langt har 7.500 reservert billetter til årets utgave av Spelet om Heilag Olav.

– Av de forhåndsbestilte billettene ser det ut til at det er premieren folk er mest ivrige på å være til stede på. Om det er nyhetens interesse som gjør at premieren er ekstra ettertraktet i år, er vanskelig å si, men mange har nok fått med seg at det er store endringer i år – både når det gjelder nattforestilling og den spesielle lyssettingen, sier Ingegerd Eggen ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Hun krysser fingre for både vær og fulle tribuner under forestillingene.