Med musikkvideo i skolesekken

Askil Holm og elever fra Steinkjer Montessoriskole hadde premiere på sin musikkvideo under markeringen av Den Kulturelle Skolesekkens 11. turnestart i fylket.

Jubileumslåta til den kulturelle skolesekken er skrevet avAskil Holm sammen med Jon Niklas Rønning.   Foto: Gaute Ulvik Haugan

Kultur

Markerinen av turnéstarten fant sted i en fullsatt kantine på Fylkets hus tirsdag.

Samme dag ble også singelen "Den Kulturelle skolesekken" sluppet, med offisiell premiere på musikvideoen.

Spennende å være med

Låtmakeren og artisten Askil Holm har sammen med Jon Niklas Rønning skrevet sangen i anledning 10-årsjubileet for turnéorganisasjonen.

Steinkjer Montessoriskole medvirker som korister i tillegg til å stille som skuespillere og statister i videoen, og var selvfølgelig også tilstede under lanseringen av singel og video.

– Dette har vært utrolig gøy å være med på. Det var spennende å få se hvordan en musikkvideo blir til, sier Astri Andrea Bjerkem, elev på Steinkjer Montessoriskole.

Tett program

I tillegg skolesekk-låta ble programmet for det kulturelle tilbudet i grunnskolen og videregående skole i det kommende året presentert.

Kari Stai leste fra Jakob og Neikob-bøkene, som hun også skal gjøre for de nordtrønderske skolene i året som kommer.

I alt har Den Kulturelle Skolesekken i løpet av året 65 produksjoner, og gjennomfører 700 konserter, foredrag og lignende for til sammen 23.000 elever i fylket.