Brevsamling blir tilgjengelig

Tirsdag blir den private brevsamlingen etter komponisten Paul Okkenhaug tilgjengelig for alle.

«Dokumentasjon av kulturarven etter Paul Okkenhaug» blir gjort tilgjengelig for alle  

Kultur

Siden 2010 har NTNU Universitetsbiblioteket registrert og digitalisert den private brevsamlingen etter sentrale personer i komponisten Paul Okkenhaugs familie. Her er selvsagt også brev til og fra Paul Okkenhaug. 1. oktober vil brevsamlingen bli lansert på www.arkivportalen.no og være tilgjengelig for alle.

Prosjektarbeid

Arbeidet er en del av prosjektet «Dokumentasjon av kulturarven etter Paul Okkenhaug» som er ledet av tidligere førstelektor Rolf Diesen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og med støtte fra Nord-Trøndelag fylkeskommune, Levanger kommune og familien etter Paul Okkenhaug.

– Dette er et prosjektarbeid som har pågått en del år. Nå er det cirka 3500 dokumenter som blir gjort tilgjengelig på tirsdag. Dokumentasjonen består selvsagt også av musikk og hans arbeider som komponist, og alt skal etterhvert på internett. Spesielt vil jeg si at hans lydbåndopptak av folkemusikk og kulturhistorie – og ikke minst – hans egne opptak av seg selv som spiller musikk som aldri har blitt skrevet ned, er spennende, sier Rolf Diesen

Presenteres i november

Etterhvert som dokumentasjonen blir digitalisert på internett vil samlingene gjøres mer kjent, og under SUS-festivalen på HINT Levanger vil noe av materialet presenteres

–  Tirsdag i I SUS-festivaluka, altså 12. november, blir det presentasjon av Okkenhaugsl, lover Disesen.

NTNU UB har hatt ansvaret for å registrere og digitalisere den omfattende brevsamlingen. Medlemmer av familien har gjort et omfattende arbeid for å legge det hele til rette. I tillegg til brevsamlingen består dokumentasjonsarbeidet av bl.a. noter, lydbåndopptak, intervjuer. Det er et mål at all denne dokumentasjonen skal kunne gis en slik form at den kan nyttes videre for utøvelse og undervisning, forskning og formidling.