Har «klippekort» på nominering til festivalpris

For fjerde år på rad kjemper Blues In Hell om å bli den beste festivalen i Europa.

Blues in Hell er med på listen over de nominerte til European Festival Awards.  

Kultur

European Festival Awards deles i januar ut for 5. gang  under Eurosonic-festivalen i Groningen i Nederland.

Med i kampen om gjeve priser er Blues inn Hell. For fjerde år på rad skal de kjempe om å bli best i konkurranse med andre Europeiske festivaler. Hell Blues er nominert i to kategorier, Best Small Festival og Best Indoor.

– En utrolig stor ære

– Det er en utrolig stor ære bare å bli nominert igjen – det er en seier i seg selv uansett hvordan det går, sier festivalsjef Kjell Inge Brovoll.

Han etablerte Blues In Hell i 2008 i kjølvannet av konkursen til Hell Music Festival. Med å ta tilbake bluesstempelet markerte han en tilbakevending til den festivalen som ble stiftet i 1992.

På få år har festivalen, som arrangeres på Hell stasjon, høstet mange godord fra både publikum, management og ikke minst artister.

Over en million festivalfans har vært inne på nettsiden til European Festival Awards 2013, og 31. oktober ble siden stengt for å stemme sine favoritter fra innledningsrunden.

Lever i spenning

I slutten av denne uken vil Brovoll & Co få vite om de er i finalen i en, eller begge av kategoriene de er nominert i.

– At vi er med for fjerde år på rad viser at vi har gjort og gjør mye riktig i forhold til det å holde på rammene som nisjefestival og blir belønnet internasjonalt for det, sier Brovoll.